provix // piskotki
Uporaba piškotkov (cookies)
Spletno mesto www.provix.si za svoje nemoteno delovanje uporabljajo piškotke (cookies). To so datoteke, ki se odlagajo na napravi uporabnika, s katero ta dostopa do spletnega portala. Z njimi se na uporabnikovi napravi hranijo unikatni podatki o uporabniku oziroma nastavitve, ki si jih je na posameznem spletnem mestu izbral.
Kaj so piškotki
Piškotki so datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta. Z njimi se prepoznavajo posamezne naprave, ki so jih uporabnik uporabilja pri dostopu do spletnega mesta. Njihovo shranjevanje nadzira spletni brskalnika, ki ga uporablja obiskovales spletne strani - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.
Kaj piškotni počnejo
Uporaba spletnih piškotkov je v produkciji spletnih rešitev običajna in zaželena. Z njo je omogočena višja raven storitev, kot so shranjevanje potrdila o registraciji, uporaba spletne trgovine, ... Z uporabo piškotkov je mogoče voditi statistiko obiskanosti spletnih strani. Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje do uporabnika prijaznih spletnih storitev.
Kako uporavljati s piškotki
Uporabnik ima popoln nadzor nad piškotki, saj lahko omeji ali povsem onemogoči uporabo. Nastavitve zanje lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku.
Vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih ali mobilnih napravah shranjene piškotke z različnih spletnih strani. nova zakonodaja (ZEKom-1) zahteva spremembe pri obveščanju oz. soglašanju obiskovalcev z njihovo uporabo. Če piškotke izključite, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.
Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.